Onkruidbestrijding zonder pesticiden

Onkruid vergaat ... met DiBO en Heatweed

Steeds meer overheden verbieden pesticiden als hulpmiddel om onkruid te bestrijden. Openbare diensten, scholen, ziekenhuizen, kinderdagverblijven, zorginstellingen, ... moeten dus op zoek naar een milieuvriendelijk alternatief. DiBO ontwikkelde in 2014 dé oplossing: de WeedKiLLER, voor een milieuvriendelijke bestrijding van onkruid en mos met warm water. Als onkruidbestrijder én hogedrukreiniger in één blonk de WeedKILLER al snel uit als dé multifunctionele reinigingsoplossing.

Onkruidbestrijding met heetwatertechnologie

Onze revolutionaire reeks onkruidbestrijders werd ook opgemerkt door het innovatieve Noorse bedrijf Heatweed, wereldspeler in ecologische onkruidbestrijding. Heatweed Technologies maakt al meer dan 35 jaar de meest efficiënte en economisch aantrekkelijke machines volgens de heetwatertechnologie, gebaseerd op toonaangevende onderzoeken. 

De engineers van Heatweed streven samen met plantonderzoekers naar een chemievrij resultaat, met respect voor de natuur. Eigenlijk net zoals wij bij DiBO doen. Omdat wij beide firma’s geloven in de kracht van duurzame samenwerking, voert DiBO de heatweed-technologie door in alle machines. Dit resulteert in een nieuwe generatie onkruidbestrijders.

Heatweed, de 2de generatie onkruidbestrijders

Deze generatie onkruidbestrijders wordt door DiBO geproduceerd, en door Heatweed in de markt gezet. Typerend voor de machines zijn de krachtige werking en vele voordelen. 

Werking:

De Heatweed-methode is gebaseerd op thermische onkruidbestrijding, op het overdragen van de energie (warmte) in de plant. Heatweed introduceerde de heetwatermethode in Europa en het is nu de bewezen veiligste en beste oplossing. De onkruidbestrijders werken zonder pesticiden door het onkruid te besproeien met heet water. Studies wijzen namelijk uit dat water boven de 83°C het onkruid direct doodt. Het water kan gezien de thermische geleidbaarheid het diepst doordringen in de grond en zo de wortel en zaden aantasten. Omdat het onkruid niet meer in staat is om zich verder te verspreiden, ontstaat er een preventieve werking en blijft het onkruid steeds langer weg.

Voordelen van de DiBO WeedKiLLER:

  • Minimale milieubelasting: uit onderzoek blijkt dat heet water het meest effectieve alternatief voor pesticiden is
  • Zeer effectief: 3 behandelingen per jaar volstaan (afhankelijk van onkruid en weersomstandigheden)
  • Bestrijdt nagenoeg alle soorten onkruid
  • In te zetten op elke ondergrond
  • Multifunctioneel inzetbaar: onkruid- en mosbestrijder, hogedruk-, riool- en wegdekreiniger
  • Door twee personen gelijktijdig te hanteren
  • Veilig: temperatuur-, druk- en waterdoorstroombeveiliging